PL

Home  >>  PL

loga_pl

Studenckie Koło Naukowe Technologów Żywności “FERMENT”

Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy

oraz

Podkarpacki Oddział Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności

zapraszają do udziału w konferencji naukowej

human logo 2018


 

Komitet Naukowy:

 

•Prof. dr hab. inż. Bohdan Achrem–Achremowicz /Polska/
•Prof. dr hab. inż. Grażyna Jaworska /Polska/
•Prof. dr hab. inż. Miroslava Kačániová /Słowacja/
• Prof. dr hab. inż. Agnieszka Kita /Polska/
•Prof. dr hab. inż. Adriana Kolesárová /Słowacja/
•Prof. dr hab. Danuta Kołożyn – Krajewska /Polska/
•Prof. dr hab. Béla Kovács /Węgry/
•Prof. dr hab. inż. Norbert Lukáč /Słowacja/
•Prof. dr hab. Peter Massanyi /Słowacja/
•Prof. dr hab. inż. Małgorzata Nogala – Kałucka /Polska/
•Prof. dr hab. Mircea Oroian /Rumunia/
•Prof. dr hab. Edward Pospiech /Polska/
•Prof. dr hab. inż. Czesław Puchalski /Polska/
•Prof. dr hab. Jolanta Rędowicz /Polska/
•Prof. dr hab. Jan Tomaš /Słowacja/
•Dr hab. inż. Jan Buczek /Polska/
•Dr hab. inż., prof. UR Zbigniew Czerniakowski /Polska/
•Dr hab. inż., prof. UR Małgorzata Dżugan /Polska/
•Doc. dr hab. inż. Helena Frančáková /Słowacja/
•Dr hab., prof. UR Ireneusz Kapusta /Polska/
•Dr hab., prof. UR Idalia Kasprzyk /Polska/
•Dr hab., prof. UR Włodzimierz Sybirny /Polska/
•Dr hab. inż., prof. UR Renata Tobiasz-Salach /Polska/
•Dr hab. Simona Vicas /Rumunia/
•Dr hab. inż., prof. UR Agata Znamirowska /Polska/
•Dr hab. inż., prof. UR Józef Gorzelany /Polska/
•Dr Dorota Grabek – Lejko /Polska/
•Dr Maciej Kluz /Polska/
•Dr inż. Katarzyna Marciniak-Łukasiak /Polska/
•Dr Konstantinos A. Paschalidis /Grecja/
•Dr Adrian Timar /Rumunia/
•Dr inż. Grzegorz Zaguła /Polska/

Komitet Organizacyjny:

  • mgr inż. Paweł Hanus – przewodniczący
  • dr Maciej Kluz, dr inż. Magdalena Buniowska, dr inż. Marcin Bajcar, mgr inż. Monika Wesołowska, mgr inż. Małgorzata Pawlos , mgr inż. Katarzyna Szajnar,
    mgr Bogdan Saletnik, mgr inż. Iwona Kata, mgr inż. Patrycja Sowa, studenci ze Studenckiego Koła Naukowego Technologów Żywności „FERMENT”

 

Miejsce i data:

4-5.06.2018, Centrum Konferencyjne, Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy, ul. Zelwerowicza 4 , 35-601 Rzeszow, Polska.

 

Zakwaterowanie:

Hotel Zimowit, al. Armii Krajowej 4b, 35-307 Rzeszów, tel. 0048 17 850 15 www.hotel-zimowit.pl

Domy Studenckie Kampus Zalesie, ul. Ćwiklińskiej 2b, 35-601 Rzeszów, tel. 0048 17 861 4004

 

Cel:

Celem konferencji jest przedstawienie aktualnych wyników badań naukowych z dziedziny biotechnologii, technologii żywności, rolnictwa oraz wpływu czynników na zdrowie i funkcjonowanie organizmu człowieka. Głównym celem konferencji jest integracja młodych naukowców z Polski i z zagranicy oraz wymiana doświadczeń naukowych.

 

Uczestnicy:

Uczestnicy powinni być doktorantami, młodymi naukowcami lub studentami, którzy nie są samodzielnymi pracownikami naukowymi. Autorami plakatów i prezentacji powinni być młodzi uczestnicy sesji. Współautorem przesłanego referatu powinien być promotor lub zespół biorący udział w badaniu. Komitet Naukowy oceni prezentowane prace w formie plakatów i ustnych prezentacji i przyzna jedno wyróżnienie (nagrodę) w każdej kategorii tematycznej.

 

Zakres tematyczny konferencji:

  1. Technologia żwyności
  2. Inżynieria produkcji żywności
  3. Jakość i bezpieczeństwo żywności
  4. Biotechnologia
  5. Żywienie i zdrowie człowieka
  6. Wpływ czynników środowiskowych na zdrowie człowieka
  7. Rolnictwo
  8. Produkcja surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego

 

Kalendarium:
30.04.2018 – termin rejestracji on-line: ZAPISZ SIĘ
2.14.05.2018 – termin wniesienia opłaty konferencyjnej
18.05.2018 – termin przesłania abstraktu (e-mail: 7thhne@gmail.com)

 

Opłaty konferencyjne:

300 PLN/70 €
Dane rachunku bankowego:
Uniwersytet Rzeszowski
Rejtana 16 c, 35-959 Rzeszów, Polska
Nazwa banku: Bank Handlowy w Warszawie S.A.

Kod SWIFT: CITIPLPX
Numer konta:  95 1030 1999 7896 0000 0170 0036

Tytul przelewu: HNE.Nazwisko.Imię

Opłata do: 14.05.2018

 

Adres korespondencyjny:

mgr inż. Paweł Hanus

Komitet Organizacyjny

Katedra Bioenergetyki i Analizy Żywności

Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy
Zelwerowicza 4
35-601 Rzeszów, Polska

E-mail: 7thhne@gmail.com

Telefon: 00 48 17 785 5360

Strona internetowa: www.human-nutrition-environment.edu.pl

 

Informacje dla uczestników:

  • Prezentacje

– Uczestnik może przedstawić jedną prezentację ustną i/lub jeden plakat

– Prezentacja powinna być przygotowana w języku angielskim i może być prezentowana w języku uczestnika konferencji

-Czas prezentacji powinien wynosić 10 minut

  • Poster/Plakat

– Plakat powinien być przygotowany w języku angielskim

– Rozmiar 120 cm (wysokość) x 80 cm (szerokość)

 

Język:

Polski, angielski oraz języki uczestników konferencji.

 

Streszczenie:

  • Powinno być napisane w języku angielskim i nie może przekraczać 1 strony formatu A4
  • Po streszczeniu należy umieścić słowa kluczowe
  • Treść abstraktu powinna być następująca: tytuł, autorzy, afiliacje, tekst abstraktu, słowa kluczowe
  • Streszczenie należy przesłać do biura konferencji pocztą elektroniczną: 7thhne@gmail.com